2024-07-16

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

 

 1.        Αχιλλέα Αγγελίδη του Μιχαήλ, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ..,

2.        Γεωργίου Αλεξόπουλου του Ιωάννη, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

3.        Βασιλείου Αμπατζή του Κων/νου, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ....

4.        Ιουλίας Βαξεβανάκη του Ιωάννη, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

5.        Δήμητρας Γαλανοπούλου του Γεωργίου, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

6.        Ευγενίας Γεωργακοπούλου του Νικολάου, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

7.        Νικολάου Γκαραρίζου του Βασιλείου, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

8.        Ανδρέα Διαμάντη του Δημητρίου, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

9.        Αναστάσιου Δουλκαρίδη του Στυλιανού, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

10.      Κωνσταντίνου Ευσταθίου του Παναγιώτη, κατοίκου ...., με ΑΦΜ ...,

11.      Φωτεινής Κάμφωνα του Ιωάννη, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

12.      Ανδρέα Καραπαππά του Πέτρου, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

13.      Γεωργίας Κατσιγιάννη του Γερασίμου, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

14.      Δημοσθένη Κοκκινόπουλου του Ιωάννη, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

15.      Γεωργίου Κουλούρη του Σπυρίδωνος, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

16.      Κων/νας Κουρκουτσάκη του Διονυσίου, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

17.      Ευαγγελίας Κωνστανταράκη του Γεωργίου, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

18.      Πηνελόπης Λαμπροπούλου του Κων/νου, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

19.      Ιωάννη Λεβέντη του Νικολάου, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

20.      Παναγιώτη Μαλαπάσχα του Ερωτόκριτου, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

21.      Παύλου Μανώλη του Αποστόλου, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

22.      Ευτύχιου Μαρακάκη του Εμμανουήλ, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

23.      Ελένης Μελισσείδου του Γεωργίου, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

24.      Παναγιώτη-Σπυρίδωνα Μομφεράτου-Ιγγλεζέλη του Ιωάννη, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

25.      Νικόλαου Μουντράκη του Εμμανουήλ, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

26.      Αγγελικής Μπουλαλά του Δημητρίου, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

27.      Βασιλικής Νικολοπούλου του Νικολάου, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

28.      Μάρκου Παπαγεωργάκη του Αντωνίου, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

29.      Γεώργιου Παπαγεωργίου του Θωμά, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

30.      Κων/νου Παπαντώνη του Δημητρίου, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

31.      Αστέριου Πατούλια του Παναγιώτη, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

32.      Νικολάου Ραγιά του Γεωργίου, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

33.      Βασιλείου Σγουρομάλλη του Γεωργίου, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

34.      Κων/νου Σειραδάκη του Ιωσήφ, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

35.      Νικολάου Σκαρβέλη του Δημητρίου, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

36.      Γεώργιου Φλεμετάκη του Ευστρατίου, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

37.      Σοφίας Φλώρου του Θεοδώρου, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...,

38.      Στυλιανού Χαϊδούτη του Σοφιανού, κατοίκου ..., με ΑΦΜ ...

 

ΠΡΟΣ

1. Τον Ιωάννη Γοζαδίνο, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Συνταξιούχων της Τράπεζας της Ελλάδος, κάτοικο ως εκ της ανωτέρω ιδιότητάς του Αθηνών, οδός Λέκκα αρ. 23 – 25.

2. Τον Ηλία Κυριακαντωνάκη, μέλος του Συλλόγου Συνταξιούχων Τράπεζας της Ελλάδος και με την ιδιότητά του ως Προέδρου της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 23ης Μαΐου 2024, κάτοικο ως εκ της ανωτέρω ιδιότητάς του Αθηνών, οδός Λέκκα αρ. 23 – 25

3. Το σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Συνταξιούχων Τράπεζας της Ελλάδος», που εδρεύει στην Αθήνα, στην οδό Λέκκα αρ. 23 – 25, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

……………………………………………………..

Με την παρούσα διαμαρτυρόμαστε για μία ακόμη φορά σε σχέση με την διεξαγωγή της από 23.5.2024 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης λόγω της κατάφωρης παραβίασης των διατάξεων του άρθρου 5 του Καταστατικού του Συλλόγου μας.

Όπως διαπιστώθηκε από τους παρόντες από εμάς στην ανωτέρω Συνέλευση, αλλά και καταγράφηκε στα πρακτικά αυτής, παραβιάστηκαν κατάφωρα οι διατάξεις του αρ.5 του Καταστατικού του Συλλόγου, διότι:

Α) Δεν τηρήθηκε πρακτικό παρουσίας των συμμετεχόντων μελών στη Γ.Σ. κατόπιν ταυτοποίησής τους, ώστε να διασφαλίζεται η συμμετοχή στην συνέλευση και στην λήψη των αποφάσεων προσώπων που τυγχάνουν μέλη του ΣΣΤΕ και όχι τρίτων.

 

Β) Δεν παρουσιάστηκε εντός της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΣΣΤΕ, ως είχε υποχρέωση με βάση το αρ. 5 παρ. 3 του Καταστατικού, αναλυτικά η έκθεση πεπραγμένων και ο απολογισμός χρήσης 2023, καθώς και ο οικονομικός προϋπολογισμός έτους 2024, που είχε εγκρίνει το Δ.Σ., ούτε διαβάστηκε, όπως υπήρχε υποχρέωση, η έκθεση των ελεγκτών επί του οικονομικού απολογισμού. Σημειωτέον ότι τα σχετικά, οικονομικά ιδίως, στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν στα μέλη πριν από την Γ.Σ. είναι καταγεγραμμένα εν περιλήψει και κωδικοποιημένα, συνεπώς, για να λάβει ουσιαστική γνώση αυτών και να τα εγκρίνει το μέλος, απαιτείται να διεξαχθεί συζήτηση εντός της Γ.Σ., όπως άλλωστε ορίζει το αρ. 5 παρ. 3 του Καταστατικού. Αντίθετα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. μονοπώλησε τον λόγο εντός της Συνέλευσης (όπως έχει καταγραφεί στα πρακτικά) και αρκέστηκε σε ευκαιριακή, ανεπαρκή και μη συγκροτημένη αναφορά σε στοιχεία του απολογισμού και της δράσης του Δ.Σ. Δεν έγινε καμία απολύτως παρουσίαση και αναφορά των οικονομικών στοιχείων που κλήθηκε να εγκρίνει η Συνέλευση (έσοδα, έξοδα, αποτελέσματα), ενώ παρουσιάστηκε ευκαιριακά, ελλιπώς και μη συγκροτημένα η συγκεκριμένη δράση του Δ.Σ. κατά την παρελθούσα χρήση, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση το σώμα να λάβει πλήρη και αδιαμεσολάβητη γνώση των συγκεκριμένων στοιχείων που θα επέτρεπαν τον ουσιαστικό έλεγχο του Δ.Σ. μέσα στην Γενική Συνέλευση και στην συνέχεια την έγκριση ή απόρριψη του απολογισμού, διοικητικού και οικονομικού, και την έγκριση ή απόρριψη του προϋπολογισμού.

 

Γ) Παρότι κάποιοι από εμάς που ήμασταν παρόντες, επίμονα και επανειλημμένως ζητήσαμε, μετά την εισήγηση του πρώτου από εσάς να ακουστούν οι εισηγήσεις μας, οι ερωτήσεις μας προς τον Πρόεδρο, ώστε να δοθούν διευκρινίσεις για τα θέματα του απολογισμού και να διεξαχθεί διεξοδική συζήτηση σχετικά μέσα στην Συνέλευση όπως προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ. 3 περ. δ΄ του αρ. 5 του Καταστατικού του Συλλόγου, ως πρόεδρος της Γ.Σ. που διευθύνατε τις εργασίες της Συνέλευσης και την συζήτηση, αλλά και ο πρώτος από εσάς ως πρόεδρος του Δ.Σ του ΣΣΤΕ, αρνηθήκατε μετ’ επιτάσεως να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση επί του απολογισμού (οικονομικού και διοικητικού) και επιβάλατε την βούλησή σας, ήτοι να διεξαχθεί η ψηφοφορία περί έγκρισής του ή μη αμέσως μετά την εισήγηση του πρώτου από εσάς χωρίς καμία συζήτηση, αφαιρώντας έτσι το δικαίωμα λόγου στα μέλη και ως εκ τούτου το δικαίωμα να ασκήσουν πλήρη έλεγχο επί των πεπραγμένων της διοίκησης. Συνέπεια της στάσης σας αυτής ήταν ότι εγκρίθηκε «ο Οικονομικός Απολογισμός, η Απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Προϋπολογισμός και ο Διοικητικός Απολογισμός» (όπως έχει καταγραφεί και στα πρακτικά), χωρίς ωστόσο να έχει ασκηθεί ο προβλεπόμενος από το Καταστατικό ενδελεχής έλεγχος της διοίκησης δια της συζήτησης, της υποβολής ερωτημάτων για διευκρινίσεις, αναλυτική παρουσία των οικονομικών στοιχείων κ.λπ.

Συγκεκριμένα, η παρ. 3 του αρ. 5 του Καταστατικού προβλέπει τα εξής:

«Στην τακτική συνέλευση του πρώτου έτους μετά τις αρχαιρεσίες

α) υποβάλλεται από το Δ.Σ. έκθεση πεπραγμένων, απολογισμός της χρήσης που έληξε και προϋπολογισμός της επόμενης.

β) υποβάλλεται από την ελεγκτική επιτροπή έκθεση πάνω στη διαχείριση του Δ.Σ.

γ) υποβάλλεται στην κρίση της συνέλευσης κάθε άλλο θέμα που έχει ζητηθεί υπό τύπο αναφοράς προς το Δ.Σ. 15 (δέκα πέντε) ημέρες τουλάχιστο πριν από την ημερομηνία της συνέλευσης και έχει υπογραφεί από το 1/20 τουλάχιστο των τακτικών μελών του Συλλόγου.

δ) στην συνέλευση γίνεται συζήτηση πάνω στην έκθεση πεπραγμένων του Δ.Σ. και των υποβληθέντων θεμάτων και λαμβάνονται αποφάσεις πάνω στον απολογισμό και τον προϋπολογισμό των εσόδων και εξόδων. Στην τακτική συνέλευση του δεύτερου μετά τις αρχαιρεσίες έτους, εκτός από τα παραπάνω, παίρνεται και απόφαση για την ημερομηνία εκλογής».

Συνέπεια της ανωτέρω όλως αυταρχικής, αντικαταστατικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς σας ήταν να διαμαρτυρηθούν έντονα πολλοί συνάδελφοι εντός της Συνέλευσης και να αποχωρήσουν.

Παρότι σας καλέσαμε και εντός της Συνέλευσης να τηρήσετε το Καταστατικό και να επιτρέψετε τη συζήτηση και τον δημοκρατικό έλεγχο των πεπραγμένων της παρελθούσας χρήσης, αγνοήσατε πλήρως τις εκκλήσεις μας, με αποτέλεσμα να έχει ληφθεί σήμερα μη νόμιμη / ελαττωματική απόφαση από την Τακτική Γενική Συνέλευση για μείζον ζήτημα της σωματειακής ζωής: για την έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού της παρελθούσας χρήσης και για την έγκριση του προϋπολογισμού, ήτοι για ζητήματα που ρυθμίζουν καθοριστικά την λειτουργία του σωματείου μας. Ο δε ενδελεχής και ακώλυτος έλεγχος της Διοίκησης ενός σωματείου από τη Γενική Συνέλευση αποτελεί απαρέγκλιτο όρο της δημοκρατικής λειτουργίας του.

Επειδή, επομένως, για μία ακόμη φορά παραβιάστηκε το Καταστατικό του Συλλόγου κατά την διεξαγωγή της συνεδρίασης του ανώτατου οργάνου διοίκησης και μη νόμιμα ελήφθη απόφαση για την έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού, της έκθεσης πεπραγμένων και τον προϋπολογισμό της νέας χρήσης χωρίς συζήτηση και κανέναν έλεγχο της Διοίκησης.

Επειδή η ανωτέρω ευθεία παραβίαση του Καταστατικού και η αδυναμία μας λόγω της ανωτέρω μεθόδευσής σας να ελέγξουμε τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε η πλειοψηφούσα παράταξη δημιουργούν εύλογες αμφιβολίες για την ορθότητα και ακρίβεια των οικονομικών στοιχείων.

Για τους λόγους αυτούς

Με την παρούσα διαμαρτυρόμαστε για μία ακόμη φορά εντόνως για την ανωτέρω μεθόδευση από εσάς κατά την διάρκεια της από 23.5.2024 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας, συνέπεια της οποίας ήταν η πλήρης αδυναμία της Συνέλευσης να ελέγξει την δράση της διοίκησης σε διοικητικό και οικονομικό ιδίως επίπεδο κατά την παρελθούσα χρήση, καθώς και για τον προϋπολογισμό της νέας χρήσης και να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις κατ’ ευθεία παραβίαση των διατάξεων του Καταστατικού, όπως εκτίθεται πιο πάνω.

Σας καλούμε:

Εντός ευλόγου χρόνου και όχι πέραν της 15.10.2024, να έχετε συγκαλέσει τα αρμόδια όργανα, προκειμένου να συζητηθούν τα παραπάνω θέματα και να ληφθούν οι απαιτούμενες αποφάσεις, προκειμένου να θεραπευτούν τα ελαττώματα των αποφάσεων που ελήφθησαν την 23.5.2024, ιδίως αναφορικά με την έγκριση του οικονομικού απολογισμού και προϋπολογισμού της νέας χρήσης, αλλά και κυρίως να αποφασιστεί η αποκατάσταση της προβλεπόμενης καταστατικά διαδικασίας διεξαγωγής των Γ.Σ., των όρων συμμετοχής των μελών σε αυτήν, των όρων διεξαγωγής με ισονομία της συζήτησης εντός της Γ.Σ., αλλά και των άμεμπτων και αδιαμφισβήτητων όρων διεξαγωγής των ψηφοφοριών επί κάθε θέματος που αυτές απαιτούνται, προκειμένου έτσι να διασφαλίζεται η δημοκρατική συμμετοχή όλων των μελών και ο ακώλυτος και διαφανής έλεγχος της διοίκησης κάθε φορά.

Στην περίπτωση που θα εμμείνετε στις αντικαταστατικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές σας, μην έχοντας άλλη επιλογή, σας δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε ρητά να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας, προκειμένου να αποκατασταθεί η σύννομη λειτουργία του Συλλόγου και η ομαλή λειτουργία των οργάνων του, καθώς και για τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων του Συλλόγου, λαμβανόμενου ιδίως υπόψη ότι αρνηθήκατε την συζήτηση επί του οικονομικού απολογισμού έτους 2023, παρότι αυτός μάλιστα είναι ελλειμματικός.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα νόμιμα προς αυτούς στους οποίους απευθύνεται, για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας αυτήν ολόκληρη στην έκθεση επίδοσής του.

Αθήνα, 12 Ιουλίου 2024

Η πληρεξούσια δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου