2024-05-23

Μια ακόμα μαύρη σελίδα, στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της πλειοψηφίας!!

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΩΣΤΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΣΤΟ Facebook

 Μια ακόμα μαύρη σελίδα, στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της πλειοψηφίας!!

Στη σημερινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Συνταξιούχων ΤτΕ γράφτηκε μια ακόμα μαύρη σελίδα αντιδημοκρατικής πρακτικής και αυταρχικού παροξυσμού, με την συνενοχή και την πλήρη ευθύνη του προέδρου της Συνέλευσης.

Ο πολυδιαφημισμένος για τα δήθεν δημοκρατικά του αισθήματα Ηλίας Κυριακαντωνάκης, τέως Διευθυντής Διοικητικού και ΜΗΚΕΧΑ, αφού ανέχθηκε τον πρόεδρο να μιλάει σχεδόν επί δίωρο και να αναφέρεται στα 2/3 του χρόνου της ομιλίας του ονομαστικά στον «Ευσταθίου», αμέσως μετά, χωρίς να δώσει το λόγο στο συνάδελφο που λοιδορείτο επί δίωρο, προχώρησε σε ψηφοφορία με ανάταση των χεριών για την έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού!!

Η απαίτηση του «συντρόφου» προέδρου του ΣΣΤΕ να γίνει εδώ και τώρα η ψηφοφορία και μάλιστα με ανάταση χεριών, προκειμένου να πάρει την έγκριση των διοικητικών και οικονομικών πεπραγμένων του, ήταν σημαντικότερη από το δικαίωμα ενός συναδέλφου του να τοποθετηθεί για όλα όσα ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ του καταλογίζονταν!! Αλήθεια, αν σε μια συνέλευση του τοπικού παραρτήματος ΜΗΚΕΧΑ, στο οποίο τελευταία υπηρέτησε ως Διευθυντής, οι συμμετέχοντες άκουγαν τον ομιλητή να καταλογίζει ονομαστικά σε αυτόν όλα τα προβλήματα του ΜΗΚΕΧΑ και της Τράπεζας, θα δεχόταν αυτός, να μην ακουστεί και η δική του άποψη, πριν αποφασίσουν;; (Υπενθυμίζω στο συνάδελφο πως υπεράσπισα πάντα το δικαίωμα του αντίλογου του κάθε συναδέλφου, μηδέ και του ίδιου αν κάποτε χρειάσθηκε…. )

Δυστυχώς αυτά είναι τα όρια δημοκρατίας τους. Η δικαιολογία πως πάντα έτσι γινόταν αποτελεί ομολογία υποταγής στο κομματικό ή παραταξιακό ή και προσωπικό συμφέρον και δηλώνει αδυναμία και έλλειψη δημοκρατικής ευθύνης αλλά και θέλησης να αλλάξουν τα πράγματα προς το δημοκρατικά και λογικά ορθό…

Ευτυχώς και εντελώς απρόσμενα, για εμένα, ένας άλλος Διευθυντής έσωσε την τιμή και την ιστορία του χώρου μας. Ο συνάδελφος Ιωάννης Λεβέντης, χωρίς δολιχοδρομίες και περιστροφές, σηκώθηκε επάνω και έθεσε θέμα αδιανόητης πρακτικής να ακούγεται επί δίωρο ο καταγγελτικός λόγος του προέδρου και να μην παρέχεται το δικαίωμα του αντίλογου στο συνάδελφο Ευσταθίου, πριν ψηφίσουμε για την έγκριση του Διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού.

 Η άρνησή του να παραμείνει στη Συνέλευση, για να μην νομιμοποιήσει τέτοιες διαδικασίες στις οποίες προχώρησαν ο πρόεδρος της Γ.Σ. και η πλειοψηφία του ΣΣΤΕ, αποτέλεσε την πολιτική αιτία της αποχώρησης ΟΛΩΝ των υγιώς σκεπτόμενων συναδέλφων από τη Γ.Σ. και την παραμονή σε αυτή ελαχίστων.

Η μαζική καταδίκη τέτοιων φαινομένων, αδιακρίτως παραταξιακών προτιμήσεων κατά τη σημερινή συνέλευση και η στάση του συνταξιούχου Διευθυντή Ιωάννη Λεβέντη, μπορεί και πρέπει να αποτελέσουν απαρχή μιας μετωπικής υπέρβασης της σημερινής πλειοψηφίας, που, παραδομένη πλήρως στα κελεύσματα της άλλης πλευράς, προσπαθεί να βρει ενόχους για την απεμπόληση της ανεξαρτησίας του ασφαλιστικού μας συστήματος στην σύνταξη και την υγεία, «στον Ευσταθίου»!!

Χρειάζεται θέληση και απόφαση πανδημοκρατικής συστράτευσης

Απορία: Πώς προέκυψε ο ακριβής αριθμός των ψηφισάντων στη Γενική Συνέλευση, που αναφέρει η σημερινή ανακοίνωση του Προεδρείου του ΣΣΤΕ;; 316 υπέρ, 20 κατά, 2 λευκά!!!! Ποιους κοροϊδεύουν;; τους συναδέλφους ή τους εαυτούς τους;;

 

Κώστας Ευσταθίου

Μέλος ΔΣ ΣΣΤΕ

Μέλος ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ συνταξιούχων ΤτΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου