2024-06-03

ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΩΡΟ ΜΟΝΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΣΤΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  9

Αθήνα, 3 Ιουνίου 2024

 

ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΩΡΟ ΜΟΝΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΣΤΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ



Α.   Ο «Ευσταθίου» δεν μπορεί να αποτελεί συνεχώς το άλλοθι της ανεπάρκειάς τους…

 

Συνάδελφοι,

Η πλειοψηφία του ΣΣΤΕ, για άλλη μια φορά, θεώρησε πως για την  ανεπάρκειά της και την κακοδιαχείριση θα βρει άλλοθι στο δίωρο μονόλογο του προέδρου στη Γενική Συνέλευση, όπου ο «Ευσταθίου», μόνο «για την «αφρικανική σκόνη» δεν κατηγορήθηκε!! Η έλλειψη επιτευγμάτων και η σύμπλευση με την εργοδοσία αντικαθίστανται από προσωπικές επιθέσεις σε εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, πράγμα που αποτελεί τελικά ΟΜΟΛΟΓΙΑ της δικής τους ανικανότητας!! Ουσιαστικά μας λένε, ότι όλα θα είχαν λυθεί, αν δεν τους εμπόδιζε η μειοψηφία!!

·         Πώς να δικαιολογήσουν  την είσοδο της Allianz στο χώρο του Ταμείου Υγείας;; Πώς να εξηγήσουν την χωρίς συζήτηση απόρριψη  της επίμονης και μελετημένης  πρότασης των Εν Δράσει για πλήρη νοσοκομειακή κάλυψη των ασφαλισμένων χωρίς ηλικιακούς διαχωρισμούς εντός του Τ.Υ με αποτέλεσμα πάνω από 1000 συνάδελφοί μας, χαμηλόμισθοι υπερήλικες συνταξιούχοι, να μην μπορούν να ασφαλιστούν ενώ, μέσω του Τ.Υ., θα ασφαλίζονταν με επιβάρυνση μέχρι 10 ευρώ;; Σε μια περίοδο εκποίησης ακινήτων των ταμείων,  αντί να διεκδικήσουν να ενισχυθούν οι παροχές των ασφαλισμένων και το Τ.Υ., αυτοί άνοιξαν την πόρτα στην Allianz!! Για αυτό και ο πρόεδρος στο δίωρο μονόλογό του, όχι μόνο «απέφυγε» κάθε αναφορά στο θέμα, αλλά, με τη βοήθεια του προέδρου της Γ.Σ., απαγόρεψε ουσιαστικά να ενημερωθεί η Γ.Σ. και να γίνει συζήτηση επί αυτού,  προχωρώντας σε ψηφοφορία!!

·          Πώς να δικαιολογήσουν ότι επτά μήνες μετά την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΤτΕ της 30.10.2023, δεν υπάρχει καμιά πρόοδος σχετικά με την επιστροφή των αναδρομικών, την κατάργηση της κράτησης 4024/2011 και την επίτευξη συμφωνίας για  «εξωδικαστική επίλυση ΟΛΩΝ των εκκρεμών δικαστικών απαιτήσεων», όπως εξουσιοδοτείτο ο Διοικητής με την απόφαση;;!!

Για αυτό και ο πρόεδρος προσέφυγε σε νέα ψέματα και δικαιολογίες. Όπως μας είπε: «Ήτανε έτοιμοι να καταργήσουν και την κράτηση 4024/2011, αλλά τους εμπόδισε η εκδίκαση της αγωγής 9 νέων συνταξιούχων στις 22.4.2024, που ζητούσαν την κατάργησή της»»!!  Δυστυχώς όμως για αυτούς, το ψέμα τους έχει κοντά ποδάρια. Η  αγωγή των 9 νέων συνταξιούχων, κατατέθηκε στις 29.12.2022 και επιδόθηκε φυσικά και στην ΤτΕ!!  Δηλαδή, η αγωγή των νέων για την κατάργηση και των τριών κρατήσεων καθώς και η εκδίκασή της τον Απρίλιο του 2024, ήταν γνωστή 10 μήνες πριν το Γενικό Συμβούλιο αποφασίσει την άρση των   κρατήσεων (!!) 

Ο ρόλος και οι σκοπιμότητές τους αποκαλύπτονται όμως στην ανακοίνωση που εξέδωσαν για την ομιλία του προέδρου στη Γ.Σ. στην οποία αναφέρουν: « Το κόστος των αναδρομικών για το σύνολο των συναδέλφων εκτιμάται σε 60 περίπου εκατομμύρια ευρώ …. και τα αναδρομικά των Δώρων και των Επιδομάτων Αδείας εκτιμώνται σε 12 περίπου εκατομμύρια επιπλέον» (!!)

Από πότε αποτελεί κόστος για την Τράπεζα η επιστροφή των δικών μας χρημάτων από τις κρατήσεις μας όλα αυτά τα χρόνια;; Υπάρχει καλύτερη απόδειξη για τα ψέματα που συνεχώς μας έλεγαν, πως δήθεν τα χρήματά μας πήγαιναν σε ειδικό κουμπαρά και σήμερα ομολογούν δημόσια πως αυτά ενσωματώνονταν στα κέρδη της ΤτΕ!!! Αναρωτιόμαστε, τί άλλο περιμένουν οι συνταξιούχοι για να πεισθούν πως η σημερινή πλειοψηφία κάθε άλλο παρά τα συμφέροντά μας υπηρετεί;;!!

Η καθυστέρηση στα αναδρομικά και ειδικά στην άρση της κράτησης 4024/2011, συνδέεται με την αναμενόμενη απόφαση κατάργησης των ΣΣΕ 1948 και 1951, δηλαδή των δώρων και του επιδόματος αδείας στο μέρισμα αλλά και με τις ερχόμενες εκλογές του ΣΣΤΕ!! Αδιαφορούν για τις ανάγκες των συνταξιούχων και την ετήσια «αποχώρηση» 100 τουλάχιστον συναδέλφων από κοντά μας!! Τα θέματά μας τα διαχειρίζονται με στόχο και μόνο το προσωπικό, παραταξιακό και κομματικό όφελος!!

·          Με τί πειστικά επιχειρήματα να δικαιολογήσουν τον ορατό πλέον κίνδυνο της κατάργησης των ΣΣΕ 1948 και 1951, μετά την αρνητική, για εμάς, 1509/2023 απόφαση του Αρείου Πάγου(Α.Π.) και την αρνητική, για εμάς, εισήγηση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο(Α.Ε.Δ.), στο οποίο μας οδήγησε η «προσυμφωνημένη» με την Τράπεζα αγωγή «Ανδρουλάκη»;;!!  

Όταν όλοι γνωρίζουν πως, αντίδικος, κατά των προσφυγών μας και υπέρ των αποφάσεων για κατάργηση των ΣΣΕ 1948 και 1951 στον Α.Π. και στο Α.Ε.Δ., ήταν η Τράπεζα, η ανακύκλωση παλιών ψευδών επιχειρημάτων ή  αστυνομικών σεναρίων περί «εναπόθεσης στη θυρίδα του δικαστή άλλης αρνητικής πρωτόδικης απόφασης, που τον επηρέασε», δεν αποτελούν  επιχείρημα(!!)  Αντί να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, ας απαντήσουν στο ερώτημα: Αφού, όπως διατείνονται, η Τράπεζα δέχεται τις ΣΣΕ 1948 και 1951, γιατί έκανε έφεση και είναι απέναντί μας στην αναίρεση που ασκήσαμε στον Α.Π. ή στη συζήτηση στο ΑΕΔ και δεν τις εφαρμόζει, ώστε να λήξει το θέμα;;

·         Τί επιχειρήματα να προβάλλουν και τί συζήτηση να κάνουν για τη διαχείριση του Ισολογισμού, που έχει 550.000 ευρώ έσοδα από τις εισφορές των μελών και πλεόνασμα προηγούμενης χρήσης 36.000 χιλιάδες ευρώ και στο τέλος καταλήγει ελλειμματικός κατά 40.000 ευρώ,;;!! Στην εμφανή κακοδιαχείριση, εκτός άλλων, αποτυπώνονται και οι   αντιδημοκρατικές τους αποφάσεις για:  

Αποκλεισμό της μειοψηφίας από επισκέψεις και ενημέρωση των συναδέλφων της περιφέρειας, απόκρυψη από τους συμβούλους της μειοψηφίας των γνωμοδοτήσεων των δικηγόρων που πληρώθηκαν από τις εισφορές μας, δικηγορικές αμοιβές για μηνύσεις και αγωγές στα μέλη που τους ασκούν κριτική, έκδοση και ταχυδρόμηση αμέτρητων ανακοινώσεων με καθαρά παραταξιακή χροιά κ.ά…

Η εμφανής κακοδιαχείριση δεν άντεχε ολοκληρωμένη συζήτηση επί της έκθεσης των ελεγκτών επί του Ισολογισμού, για αυτό και ο πρόεδρος της Συνέλευσης φρόντισε να την διαλύσει, ουσιαστικά, αμέσως μετά το δίωρο μονόλογο του προέδρου του ΣΣΤΕ..

 Ούτε φυσικά αποτελεί απάντηση στην κακοδιαχείριση ο αντιπερισπασμός του προέδρου ότι οι σύμβουλοι των Εν Δράσει δεν ήθελαν να καταβληθούν περίπου 11.000 ευρώ σε δύο δικηγόρους για πρόσθετη παρέμβαση στο Α.Ε.Δ.!! Σημειώνουμε πως σύλλογοι συνταξιούχων μεγάλων τραπεζών, όπως η ΕΤΕ, η ΑΛΦΑ και η ΕΤΒΑ, εκπροσωπήθηκαν από ένα μόνο δικηγόρο εγνωσμένου κύρους  η καθεμιά και με κόστος  για την κάθε μία, τις 3000 ευρώ περίπου!!!

Συνάδελφοι,

 

Η διαρκής ανακύκλωση παλιών και τετριμμένων ψεμάτων ή η ανακάλυψη νέων δεν γίνεται να αποτελούν καταφύγιο της αντιδημοκρατικής και φασίζουσας πρακτικής της σημερινής πλειοψηφίας. Και μόνο η αγωνιώδης προσπάθειά τους να μην ακούσουν οι συνταξιούχοι τα επιχειρήματα όλων των συμβούλων πριν την ψηφοφορία και η εμφάνιση αποτελεσμάτων ψηφοφορίας του τύπου Βόρειας Κορέας, μας ανησυχούν ιδιαίτερα για το πόσο «δεσμευμένοι» είναι στο καταστροφικό τους έργο, αυτό της απαλλαγής της ΤτΕ από τις υποχρεώσεις της,  στην σύνταξη και την υγεία…

 

Β. Πρέπει να τελειώσουμε με τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, πριν μας «τελειώσουν» ως συνταξιούχους της ΤτΕ…

 

Συνάδελφοι,

 

 Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στις 23.5.24, διέλυσε κάθε αυταπάτη ότι, με την αντιδημοκρατική πρακτική της σημερινής πλειοψηφίας και την αγαστή συνεργασία του προέδρου της Γ.Σ. «συντρόφου» Ηλία Κυριακαντωνάκη, μπορεί να ελπίζουμε σε δικαίωσή  μας ως προσωπικού της ΤτΕ!!

 Η φίμωση της συνδικαλιστικής αντιπολίτευσης και η έγκριση των διοικητικών και οικονομικών πεπραγμένων, χωρίς αντίλογο και χωρίς καν να διαβαστεί και να συζητηθεί η έκθεση των ελεγκτών ενός ισολογισμού με έλλειμμα 40.000 ευρώ, επιβεβαιώνει πως η σημερινή πλειοψηφία δεν έχει απλά αποδεχτεί τους εκβιασμούς: «θα περάσετε πάνω από το πτώμα μου», αλλά έχει μετατραπεί σε εκτελεστικό όργανο της Τράπεζας!!

 

Συνάδελφοι,

Απέναντι στο συνδικαλισμό της σημερινής πλειοψηφίας, πρέπει να  δημιουργηθεί ένα πανδημοκρατικό συνδικαλιστικό μέτωπο για την ανατροπή της και την επαναφορά της δημοκρατικής λειτουργίας του ΣΣΤΕ, για να διεκδικήσουμε την αποκατάσταση των συνταξιούχων μας ως προσωπικού της ΤτΕ  η οποία καταβάλλει τη σύνταξή μας και στην οποία καταβάλλαμε διαχρονικά από την ίδρυσή της, διπλάσιες σχεδόν εισφορές από το μ.ο. των εισφορών των συνταξιούχων του τέως ΙΚΑ/ΤΕΑΜ και σήμερα e/ΕΦΚΑ. Η Κίνησή μας θα πάρει πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου, αναγκαίου και ικανού ΣΗΜΕΡΑ για να μας οδηγήσει:

*      Στην κατάργηση της κράτησης 4024/2011 και την επιστροφή των αναδρομικών και των τριών  κρατήσεων,

*      Στην επαναφορά των δώρων και του επιδόματος αδείας, σε κύρια και μέρισμα,

*      Στην κατάργηση της ΕΑΣ, της πιο άδικης κράτησης για τους συνταξιούχους της ΤτΕ, αφού, όπως και οι ίδιοι ομολογούν, πως δεν ανήκουμε στον e-ΕΦΚΑ, για τους ασφαλισμένους του οποίου χρησιμοποιείται ο λογαριασμός της ΕΑΣ(!!),

*      Στην πλήρη νοσοκομειακή κάλυψη όλων των συνταξιούχων χωρίς ηλικιακούς διαχωρισμούς εντός του Τ.Υ., εκτός άλλων και  με την αξιοποίηση και της ακίνητης περιουσίας του Ταμείου μας,

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ των “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” Συνταξιούχων ΤτΕ

Αγγελίδης Αχιλλέας, Αμπατζής Βασίλης, Βαξεβανάκη Ιουλία, Γεωργακοπούλου Τζένη, Γκαραρίζος Νίκος, Διαμάντης Ανδρέας, Δουλκαρίδης Τάσος, Ευσταθίου Κώστας, Καράπαππας Ανδρέας, Κοκκινόπουλος Δήμος, Κουλούρης Γιώργος, Κουρκουτσάκη Τίνα, Κωνστανταράκη Εύα, Μαλαπάσχας Παναγιώτης, Μανώλης Παύλος, Μαρακάκης Ευτύχης, Μελισσείδου Ελένη, Μομφεράτος-Ιγγλεζέλης Τάκης, Μουντράκης Νίκος, Μπακινέζου Ντίνα, Μπουλαλά Αγγελική, Μυγδάνης Δημήτρης, Νικολοπούλου Βίκυ, Παπαγεωργίου Γιώργος, Παπαντώνης Κώστας, Πατούλιας Στέλιος,  Ραγιάς Νίκος, Φιωτάκη Γενοβέφα, Φλεμετάκης Γιώργος

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου