2024-06-13

Γιώργο συγνώμη…, τελικά και λίγα τους είπες…

Είναι γνωστό πως «οι τρείς σωματοφύλακες του ΣΣΤΕ», πρόεδρος, αντιπρόεδρος και γραμματέας, θεωρώντας ότι, με τις εκφράσεις «συνδικαλιστικοί απατεώνες» και «καρκινώματα του συνδικαλισμού», ο συνάδελφος Φλεμετάκης τους έθιξε, τον μήνυσαν και του ζητούν και αποζημίωση από 5000 ευρώ έκαστος και 2500 για τον ΣΣΤΕ!! Όπως φαίνεται, θεωρούν τον εαυτό τους υπεράνω του συλλογικού μας θεσμού και για πάρτη τους ζητάνε μεγαλύτερη αποζημίωση από τον ΣΣΤΕ (!!) Ασφαλώς, αν δεν ήθελαν να καλύψει ο ΣΣΤΕ τα προσωπικά τους δικαστικά έξοδα, ούτε θα ενδιαφέρονταν για τον ΣΣΤΕ και τη συλλογική μας εκπροσώπηση. Αν τους ενδιέφερε, σεβόμενοι πρωτίστως τους εαυτούς τους, δεν θα προσέφευγαν δικαστικά, ζητώντας και αποζημίωση!!

Ήμουν από εκείνους, που βρήκα δικαιολογημένους αλλά υπερβολικούς τους παραπάνω συνδικαλιστικούς χαρακτηρισμούς. Τελικά η πράξη, δικαιώνει τους χαρακτηρισμούς που αυθόρμητα εκφέρονται από έναν ανεπιτήδευτο λόγο και όχι τις επιφυλάξεις και τα στρογγυλέματα όλων εμάς που «διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο»!! Που δήθεν μας πείραξε ο συνδικαλιστικός χαρακτηρισμός «πρόβατα», όταν αποδεχόμαστε αδιαμαρτύρητα, τις κατά συρροή φασιστικές πρακτικές στις Γ.Σ. του ΣΣΤΕ!!

Οι παραπάνω συνδικαλιστές και ο πρόεδρος του ΣΣΤΕ μας διαβεβαίωναν ότι τα χρήματα των μνημονιακών κρατήσεων κρατούνταν σε ξεχωριστό κουμπαρά και σήμερα οι ίδιοι ομολογούν ότι μας κορόιδευαν και οι κρατήσεις ενσωματώνονταν στα κέρδη της ΤτΕ!! Αποτέλεσμα, σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους, να υποστηρίζουν ότι η επιστροφή των 2 κρατήσεων, των δώρων και του επιδόματος αδείας στους συνταξιούχους, έχει κόστος 72 εκ. ευρώ για την Τράπεζα!! Τελικά αποδεικνύεται ότι η έκφραση «συνδικαλιστικοί απατεώνες» είναι επιεικής για να χαρακτηρίσει τις πράξεις τους!!

Μας διαβεβαιώνουν πως η Τράπεζα είναι υπέρ των ΣΣΕ 1948 και 1951 και την ίδια ώρα σε όλες τις δίκες: πρωτόδικες, εφετειακές, στο ΣτΕ, στον Α.Π. και το Α.Ε.Δ. , αντιδικούμε με τους δικηγόρους της ΤτΕ, των οποίων τα υπομνήματα υποστηρίζουν την κατάργηση των ΣΣΕ, δηλαδή την υποχρέωση της ΤτΕ να μας καταβάλλει δώρα και επίδομα στο σύνολο του μερίσματος από 36%(20%+16%). Τελικά αποδεικνύεται στην πράξη ότι ο χαρακτηρισμός «συνδικαλιστικοί απατεώνες», είναι επιεικής για τις πράξεις τους !!

Όταν καταπατούν τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των συμβούλων της μειοψηφίας και έχουν μετατρέψει τις Γενικές Συνελεύσεις από θεσμό συζήτησης και διαλόγου των θεμάτων μας, σε βήμα μονολόγου και απαγόρευσης κάθε άλλης φωνής πριν τις ψηφοφορίες για την έγκριση των απολογισμών(!!), γιατί είναι ακραίος ο χαρακτηρισμός «συνδικαλιστικά καρκινώματα»;;!!

Μάλλον λίγα τους είπε ο συνάδελφος. Μόνο που τα περισσότερα πρέπει να βρούμε το θάρρος να τα πούμε ΟΛΟΙ οι συνταξιούχοι στις ερχόμενες εκλογές με τη ψήφο μας, για να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατική λειτουργία του ΣΣΤΕ και να μπορέσουμε έστω και στο και πέντε…, να υπερασπιστούμε ενωμένοι τα δικαιώματά μας στη σύνταξη και την Υγεία.

Ευσταθίου Κώστας

Μέλος του Δ.Σ. του ΣΣΤΕ και της Ο.Σ. των Εν Δράσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου